A Facebook az idei évet egy új alkalmazással, a Facebook Oldalkezelő alkalmazás androidos verziójával kezdte sok egyéb mellett. Telepítettem és megvizsgáltam hogyan teljesít, miben segít az alkalmazás.

Bejegyzés készítés

A bejegyzéseket ugyanolyan könnyen tudod vele készíteni mint a sima Facebook alkalmazással. Egyetlen hibát tud kiküszöbölni, amit szerintem minden oldal adminisztrátor utál. Amikor a saját profilodként tölti fel a fényképet/bejegyzést és kiderül róla, hogy te vagy az admin. A linkek beszúrása kicsit problémás lehet, de ez mobil és nem asztali gép, úgyhogy ahhoz képest megfelelő. A képek feltöltése végtelenül egyszerű.

Facebook Pages Manager kép feltöltés

 

A már fent lévő bejegyzések kezelése is egyszerű, a mellettük található három függőleges pontra tapintva előjön a képen látható ablak.

Facebook Pages Manager bejegyzés kezelés

 

 

Tevékenységi napló

Az oldal bejegyzéseiből csak a már fent lévők jelennek meg. Az időzített bejegyzések nem látszanak. Szerintem ezt később hozzáadják majd az alkalmazáshoz. Legalábbis remélem. A bejegyzések között itt egyszerűbben navigálhatunk és a mellettük lévő körökre kattintva eltávolíthatjuk azokat.

Facebook Pages Manager tevékenységi napló

 

Statisztikák

Az oldalunkon a rajongók számára bökve előjön egy egyszerűsített statisztika, ami a rajongószámot, heti elérést és TAT számot tartalmazza. Ha az egyes bejegyzések statisztikája érdekel, azt megtalálod a bejegyzések alatt egy "View Insights" szöveggel. Lásd a képen.

Facebook Pages Manager bejegyzés statisztika

 

Egyéb funkciók

Az alkalmazásban megtalálhatunk még olyan funkciót mint a "bejegyzések mások által" nézet ami a jobb felső sarokban "Filter" gombra kattintva jelenik meg. A bal felső sarokban a három vízszintes vonal a már megszokott funkciót tölti be, ott az oldalaid érhetőek el. A fenti sáv középső részét pedig - mintha asztali gépen az oldal üzemmódot használnád - az új rajongók, üzenetek  (végre!) és értesítések jelennek meg.

Facebook Pages Manager bejegyzések mások által

Értékelés

Szerintem jó, hogy van ez az alkalmazás. Igazából egy-két hibát küszöböl ki, és valamivel több statisztikát tudsz meg mint a sima alkalmazásból. A használatával nem nagyon vagy vele kint a vízből. Várhatóan tovább fejlesztik és több mindent tudunk majd vele csinálni.

A bejegyzés trackback címe:

https://facebookoldal.blog.hu/api/trackback/id/tr665009426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása